Település:
Komárom-Esztergom megye, Esztergom


Gátépítés


Ekkor kezdődhet az esztergomi gát építése

Elkezdődött a gát előkészítési munkálata. Pontos dátumokról is beszámolt Hernádi Ádám polgármester, hangsúlyozva, ez mindannyiunknak létkérdés, ezért ígéretéhez híven a város fejlesztéspolitikájának kiemelt eleme.

Február 3-án hatályba lépett az a támogatási szerződés, amely az előkészítési munkálatokra vonatkozik. Ebbe tartozik a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése – közölte Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

Hozzátette, utóbbiban jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, mert 90 százalékát a területeknek már kisajátította, a többi pedig folyamatban van. Ennek a projektelemnek a várható befejezése 2021. június vége.

„A projektkoncepciót 2020. október 31-ig ki kell dolgoznia a vízügynek és jövő év március végéig ki kell írnia a közbeszerzést. Ez azt jelenti, hogy jövő év végén elkezdődhet a gát kivitelezése” – emelte ki Hernádi Ádám.

Hangsúlyozva, polgármesteri programjának egyik ígérete, hogy mindent elkövet annak érdekébe, hogy a gát megépüljön Esztergomban.

„A Duna az egyik legnagyobb kincsünk azonban az egyik legnagyobb félelmünk is egyben. Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a munkálatok elkezdődtek” – fűzte hozzá.

Forrás: Infoesztergom

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »