Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Erős Zsuzsanna


Töltött káposzta


Hozzávalók

 4 adag 
  1. 1 kg darált sertéshús
  2. 2 közepes fej káposzta
  3. 40 dkg rizs
  4. 450 g sűrített paradicsom
  5. 1 fej nagyobb vöröshagyma
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint pirospaprika
  9. 1 dl étolaj

Elkészítés

2 óra
  1. A káposzta külső leveleit leszedem, a torzsánál körbevágom és forró vízben kicsit puhítom, közben folyamatosan szedegetem a külső megpuhult leveleket.

  2. A darált húst összekeverem a félig megfőzött rizzsel, sóval, borssal.

  3. A hagymát kockára vágom, az olajban megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. A káposzta belső kicsi leveleit csíkokra vágom és a hagymához adom.

  4. A leszedett káposztalevelekbe töltöm a darált húsos masszát. Feltekerem, végeit betömködöm és az apró káposztára rakosgatom

  5. Felöntöm a vízzel hígított paradicsompürével, belenyomom a fokhagymát, sózom a levét. A maradék apró káposztát a tetejére szórom. Lassú tűzön, lefedve főzöm. Úgy 2 óra kell míg megfő, időnként megkóstolom, a lefőtt vizet pótolom. Tejföllel vagy anélkül tálalom. ????

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »