Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Erős Zsuzsanna


Lángos


 

Hozzávalók

 4 adag 
  1. 500 g liszt
  2. 350 g kefir
  3. 1 db egész tojás
  4. 50 g élesztő pici langyos vízben felfuttatva
  5. 1 csapott evőkanál só
  6. Tetejére
  7. ízlés szerint tejföl
  8. ízlés szerint reszelt sajt

A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk és langyos helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kis labdákra szedjük.

Majd még fél órát letakarva kelesztjük, majd ez idő alatt az olajunk is melegszik a lángon. Kihúzkodjuk a tésztákat és az olajban mindkét oldalát kisütjük.

Tejföllel, reszelt sajttal kínáljuk.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »